Záruka 24 mesiacov
Sečuánske korenie je zaujímavou alternatívou bežného korenia. Narozdiel od bežného čierneho korenia, silici korenia sečuánského chýba pálčivá dráždivá chuť. Vôňa a chuť korenia sečuánského je výrazne korenistá a nádherne sa prenáša do jedál, ale jedlá nemajú ani náznak pálivosti, čo ocenia ľudia citlivé na korenie.
Sečuánske korenie je plodom rastliny sečuánske korenie (Zanthoxylum piperitum) pochádzajúce z Ázie. Nazývaný býva japonským čiernym korením, anízovým korením či čínskym korením.
Využíva sa všade tam, kde bežné korenie. Zvlášť potom v okamihu, keď jedlo je už pálčivé, ale chýba korenená chuť (bežné u korenia, ktoré bolo skladované dlhú dobu rozomleté) alebo kde chceme pálčivosť úplne odstrániť. V Číne sa po opraženie pridáva do zeleného čaju ako korenie. Ak robíme pokrm na panvici, je vhodné časť korenia opražiť a časť dať do hotového jedla. Rozvinie sa tak celá škála chutí korenia sečuánského.
Korenie sečuánske podporuje chuť do jedla a zlepšuje trávenie. Pôsobí proti nadúvaniu.
Korenie sečuánske je balené v opakovateľne vzduchotesne uzatvárateľnom luxusnom doypack vrecku. Tento sáčok je absolútne svetlo a vzduchotesný.
Týmto umožňuje skladovať aj väčšie množstvo korenia po dlhšiu dobu, bez straty chuťových vlastností.
|